Ervaringen

"Trudy weet altijd weer een nieuwe invalshoek te vinden"

Na het overlijden van mijn zoon heb ik hulp gezocht om dit ondragelijke verlies een plek te geven. Uiteindelijk bleven er voor mij twee belangrijke vraagstukken over: hoe kan ik mijn zoon beter loslaten en hoe kan ik beter leren vergeven. Tijdens de coaching met Trudy, besloten we ons te richten op het systemische stuk en het ACT-bord. Trudy's benadering stelde me in staat om telkens een laagje dieper af te pellen, wat vertrouwd aanvoelde, zelfs wanneer het confronterend was. Na elke sessie liep ik sterker naar buiten en merkte ik positieve veranderingen in de weken erna.

Trudy vond altijd weer een nieuwe invalshoek, wat leidde tot diepe en waardevolle gesprekken. Haar openheid en eerlijkheid hielpen me ook te leren. Dankzij deze sessies sta ik na de heftigste periode van mijn leven weer steviger in mijn schoenen. Ik kan nu zeggen dat er veel goed gaat, al mis ik mijn zoon nog steeds. Ik heb geleerd dat vasthouden en loslaten, en boos zijn en vergeven, naast elkaar mogen bestaan, wat me helpt beter los te laten en te vergeven.

Jacques Amkreutz, directeur zorg en dienstverlening bij Land van Horne


"In 1 dag tot de essentie van kennismaken komen."

Goed om in de periode voor de teambijeenkomst een individueel gesprek met Trudy te hebben over de individuele  ACT-meting. Tijdens dit gesprek gaf je zij alle vertrouwen zonder te oordelen. Ik heb het ervaren als een open gesprek waarin, vanuit een tweerichtingsverkeer, mijn ACT-meting besproken is.

De gezamenlijk eerste startdag met het team heb ik als zeer positief ervaren. Onder Trudy's leiding hebben we ons voor elkaar opengesteld. Bijzonder om te ervaren omdat we als nieuw op te starten team nog onbekend waren met elkaar. De opbrengst van deze dag was voor mij dat ik het idee had dat ik na een dag de teamleden ook al echt kende. Door het samen bespreken van elkaars metingen en elkaar vragen te stellen hebben we elkaar echt leren kennen. Dit was meteen winst voor de volgende startdagen maar ook nu we echt gestart zijn. Waar het anders misschien wel een half jaar duurt voordat je iemand een beetje kent hebben we dit naar mijn idee in een dag gedaan. Fijn dat onze werkgever geregeld heeft dat we ook later altijd een beroep op je mogen doen. Hier ga ik zeker gebruik van maken!

Sjaak Hamelink, medewerker Passend Primair Onderwijs Zeeuws Vlaanderen


"Ik heb weer helder voor ogen dat ik wat toevoeg op de plek waar ik werk."

Er was een periode waarin ik me erg onzeker voelde en mijn werk zonder veel plezier uitvoerde. Nu probeer ik mijn taken bewust en met aandacht te doen. Ik communiceer anders met collega’s, luister meer en reageer doordachter. Ik vermijd negatieve confrontaties en gebruik mijn vaardigheden om constructieve gesprekken te voeren. Dit heeft niet alleen mijn werkplezier vergroot, maar ook de waardering van anderen opgeleverd, wat me een goed gevoel geeft en meer rust brengt.

Bij een moeilijke casus nam ik de tijd om alle feiten te verzamelen voordat ik reageerde, waardoor ik de juiste antwoorden kreeg. Vroeger had ik waarschijnlijk impulsief en op basis van verkeerde informatie gehandeld. Nu besef ik dat ik waarde toevoeg op mijn werkplek. Ondanks frustraties ben ik vastbesloten mijn bijdrage te behouden en zie ik nieuwe mogelijkheden om me te ontwikkelen, vooral in het coördineren van activiteiten en projecten, wat mij energie geeft.

Ik kwam bij jou in coaching omdat je me werd aanbevolen en ik je als betrouwbaar en deskundig ken. Onze gesprekken waren gelijkwaardig en open. Jouw sterke punten zijn luisteren, inleven, oprechtheid, en een natuurlijke manier van communiceren. Je kunt goed analyseren en uitleggen, en je gebruikt je kennis van ACT effectief. Jouw persoonlijke benadering en betrokkenheid maakten het coachingstraject zeer waardevol. Ik zou je zeker aanraden aan collega's.

Martin, medewerker Zorginstelling


"Het geeft heel veel rust om te weten wie jij bent en hoe je tegen je leven aankijkt."

Voorafgaand aan een gesprek weet ik dat ik echt even 1,5 uur 'aan het werk moet', maar achteraf is alles in mijn hoofd weer wat duidelijker en geordend. Trudy helpt me om woorden te geven aan wat er in mij speelt, wat enorm helpt en een licht gevoel geeft. Het voelt als een sportmassage: tijdens het proces kan het werken en soms pijnlijk zijn, maar daarna voel je je heerlijk licht en soepel.

Onze gesprekken beginnen ontspannen en leiden vanzelf naar de onderwerpen die ik wil bespreken, zonder voorbereiding. We pakken relevante onderwerpen vast en duiken dieper in voor meer begrip. Uiteindelijk neem ik altijd een paar waardevolle punten mee naar huis.

Bij Trudy hoef je niet in een model of theorie te passen; het gaat over jou. Je krijgt niet alleen praktische tips, maar leert jezelf kennen en waarderen, wat je helpt om anders met jezelf en je omgeving om te gaan. Dit brengt rust, zelfs als dat meer dan één gesprek vergt. Je leert wie je bent en hoe je tegen het leven aankijkt, en dat dit kan afwijken van anderen. Door de gesprekken met Trudy leer ik dat ik geen ander persoon wil worden, maar juist wil zijn wie ik ben en mijzelf beter begrijpen en accepteren.

Anoniem, manager groot MKB


"Het coachtraject heeft me inzicht, zelfvertrouwen, veerkracht, autonomie opgeleverd."

Mijn motivatie om in coaching te gaan, is verwoord in één zin: Mezelf, zowel op persoonlijk gebied als op professioneel gebied (weer) zien staan en zien werken. Om diverse redenen zag ik mezelf niet meer en hierdoor zagen anderen mij ook niet. Ik was onzichtbaar geworden en dit is in strijd met de trend van tegenwoordig; jezelf profileren, jezelf zichtbaar maken binnen en buiten de organisatie. Mijn verwachting was dat ik in mijn kwaliteiten werd bevestigd, inzicht kreeg in mijn valkuilen en in mijn ontwikkelpunten.

Ik heb met een nieuwe blik en met nieuwe kennis over mezelf naar mezelf leren kijken en mijn kwaliteiten en minder sterke kanten (opnieuw) ontdekt. Ik heb meer ín me, dan ik van te voren dacht…! In het kader van mijn opleiding heb ik geleerd dat introverte persoonlijkheden op een hele andere manier denken, voelen en reageren op de buitenwereld dan extraverte persoonlijkheden.

Ik heb jou ervaren al respectvol, eerlijk, informatief, met humor, soms een beetje zelfspot. Je bent respectvol, je komt heel stoer over door je tatoeages en dat kan een drempel zijn voor mensen die zichzelf niet zoveel vinden voorstellen. Maar, ik heb die drempel niet ervaren, juist ook omdat je jezelf ook kwetsbaar deed opstellen.  Wat ik ook sterk vond is de ruimte die je aan mij gaf. Dat is heel apart omdat ik mezelf bijna nooit geen ruimte gaf. Ineens ging ik allerlei dingen vertellen, wat ik voorheen niet voor mogelijk hield.

Anoniem, medewerker in de zorg


"De reflACT-meting is voor mij life-changing geweest."

De meting is voor mijzelf life-changing geweest, het heeft me aan het denken gezet en gemaakt dat ik om hulp ben gaan vragen in de vorm van coaching. Een heel goed instrument dat tegen een redelijk tarief een juist inzicht geeft en dat input geeft om een langdurig effect op heel je leven te hebben.

Ik heb nu goed inzicht in hoe het bij mij werkt en ook waarom; ik ben mezelf beter gaan begrijpen. Ik herken mijn eigen valkuilen en mechanismen en besluit op dat moment in mijn hoofd (ik praat dan tegen mijzelf) het anders te doen/reageren/acteren. Ook ben ik milder naar mezelf geworden, ik vraag niet meer steeds van mezelf te doen wat ik eigenlijk niet kan of bijzonder moeilijk vind en kies andere routes die wel bij mij passen, om hetzelfde voor elkaar te krijgen. Dit is mijn winst:

  • Het maakt me gelukkiger
  • Ik heb vertrouwen in mezelf
  • Ik heb inzicht in waar ik goed in ben
  • Ik ervaar mildheid over de dingen waar ik niet goed in ben of die ik lastig vind
  • Ik ben dus veel minder in gevecht met mijzelf
  • Ik ben minder vermoeid

Anoniem, HR-manager in de zorg